Vi har deltagit i fler mässor och utställningar än någonsin tidigare både i Sverige och övriga världen. Gensvaret från besökare har varit enormt. Ert engagemang och intresse är viktigt för oss. Idéer och synpunkter baserade på era praktiska erfarenheter av våra produkter är ovärderliga och leder oss vidare i utvecklingen av världens säkraste lastförankring.

Ett stort och innerligt tack till alla er som besökt våra montrar!

Glödhett på Elmia Lastbil.

En av årets höjdpunkter på den svenska och nordiska marknaden var definitivt Elmia Lastbil. Utan överdrift var intresset för våra produkter glödhett. Trenden från tidigare mässor höll i sig. 

Intresset för S-Seriens timmerbankar (Si) med inbyggda spännare ökar stadigt.

Allt fler har upptäckt hur mycket större volym man kan få med sig i varje trave. Speciellt från Mellansverige och norrut med stor andel tall är det en stabilt ökande efterfrågan på S10i-bankar.
I takt med att antalet BK4-vägar blir fler i södra delarna av landet, ökar även intresset för ExTes S7i-bankar. När lastvikterna tillåts bli högre vill åkarna förstås ha med sig större volymer. Läs mer om om S7i och S10i.

 

Jörgen Norberg och Jenny Gustavsson.
Jörgen Norberg och Jenny Gustavsson.

 

Allt fler upptäcker alla fördelar med Com90-systemet.

En förklaring till det ökade intresset kan vara den uppgradering av Com90 som ständigt sker. Plus naturligtvis ett ökat fokus på arbetsmiljö och säkerhet för chaufförerna. Com90 är världens både snabbaste och säkraste lastförankring av virke. Läs mer om Com90-systemet.

A-bankarna dominerar fortfarande på marknaden.

A-serien har blivit både starkare och lättare och det finns inga andra timmerbankar på marknaden som matchar A-bankarnas låga vikter. Med andra ord - mer virke i varje lass. Läs mer om A-serien.

Över 90 % ExTe-utrustade ekipage på KWF-Tagung

KWF-Tagung är en annan av Europas viktiga skogsmässor. ExTe representerades av sin återförsäljare i Tyskland, ExTe Vertriebs.
I ExTes monter trängdes kunniga och intresserade virkesåkare och chaufförer med många påbyggare för att ta del av våra innovativa produktlösningar och smarta system. TU-spännaren är bara ett exempel på ExTe-produkter som är väldigt populära på de europeiska marknaderna.

Det var intressant att notera att över 90% av alla virkesekipage på mässan var utrustade med ExTes lastsäkringsprodukter för timmertransporter. 

 

Många intresserade besökare på KWF i Österrike.
Många intresserade besökare på KWF i Österrike.


Finnmetko - Finlands största mötesplats för virkesåkare och chaufförer

En stor och mycket välordnad och inbjudande mässa med många besökare. ExTe fanns på plats tillsammans med systerföretaget Alucar, som på sin hemmamarknad hade en stor marknadsandel på mässan. Intresset för både ExTes och Alucars produkter var stort.

ExTe på IAA i Hannover i Tyskland

På IAA visade ExTe genom sin återförsäljare ExTe Vertriebs upp ett bredare sortiment än på någon annan mässa. ExTe Vertriebs marknadsför en större flora av ExTe-produkter. Det uppskattas av kunderna på kontinenten, vilket märktes inte minst på mässan.

Ramsele Lastbilsträff alltid på topp

Som vanligt var både uppslutningen och stämningen på topp bland virkesåkare och chaufförer i Ramsele. ExTes höga kvalitet på sina produkter uppskattas. Mycket intresse för TU-spännare med band, som kan styras med knapptryckningar från hytten. Självklart var även S10i i fokus.
Att kunna få valfri färg på stommar och stakar, om man har ett RAL nummer, var också intressant.


Välkommen att besöka oss i Färila. Ring 0651-175 00 och boka en dag. Vi ser fram emot ett besök!